Završna konferencija projekta Zaželi – Radimo i pomažemo

U ponedjeljak 9. kolovoza 2021. godine održana je završna konferencija projekta Zaželi-„Radimo i pomažemo“ s početkom u 12,00 sati u prostorijama Hrvatskog doma u Hrvatskoj Dubici. Načelnica Ružica Karagić zahvalila se partnerima na projektu; Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured u Sisku i Centru za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Svim sudionicima konferencije obratila se i Predstojnica Područnog ureda Sisak Gordana Šegović.

Podsjetimo, vrijednost projekta od 4.059.514,69 kuna 100% je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje od 2014. – 2020. godine.

Provedba projekta trajala je 30 mjeseci, točnije od 22. veljače 2019. godine do 22. kolovoza 2021. godine.

Projektom su ostvareni svi zadani ciljevi:
– Zaposleno je 20 žena s nižom razinom obrazovanja na razdoblje od 24 mjeseca
– Osposobljeno 20 žena, njih 8 osposobilo se za rad na računalu i steklo zvanje „operater na računalu“, a 12 žena završilo je program obrazovanja za gerontodomaćice
– Podijeljen je 1941 paket higijenskih potrepština
– Pružena usluga potpore i podrške za 156 krajnjih korisnika
– Nabavljeno je 20 bicikala koji su ženama olakšali dolazak do krajnjih korisnika

Zadovoljni ostvarenim rezultatima, nestrpljivo iščekujemo početak nove faze projekta Zaželi koji je prijavljen početkom siječnja 2021. godine.

PROVEDBA

Za uspješnu provedbu projekta Zaželi „Radimo i pomažemo“ zaposlene su tri osobe, voditelj projekta, administrator i koordinator. Voditelj projekta upravljat će projektnim aktivnostima, organizirati edukacije žena. Radit će na izboru žena i krajnjih korisnika, pripremat će dokumentaciju za nabavu opreme. Koordinirat će partnere, voditi sastanke i izvještavati.

Administrator će voditi administrativni dio poslovanja, dokumentaciju, financijska izvješća, plaćanje računa, isplate plaća i putnih troškova. Koordinator projekta obilazit će žene i korisnike na terenu, utvrditi raspored rada žena, voditi koordinacijske sastanke, sudjelovati u postupku utvrđivanja krajnjih korisnika i sl.

GALERIJA

NOVOSTI

KONTAKT

Telefon: 044 855 002

E-mail: nacelnica@hrvatska-dubica.hr

Web nositelja: www.hrvatska-dubica.hr

Kontakt za više informacije: Marija Kljajić

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr & www.esf.hr

Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Općine Hrvatska Dubica. Izradu internetske stranice sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.